Menu Luk

Fed efterskole på Fyn

Sidste år blev jeg enig med mine forældre om, at jeg kunne komme på efterskole. Jeg havde længe været ret træt af at føle mig udenfor. Det var, som om at ingen af mine klassekammerater ville have noget at gøre med mig. Jeg var også træt af at høre på, at alle lærerne bare talte om, at vi skal til at finde ud af, i hvilken retning vi gerne vil uddanne os fremover. Dengang havde jeg slet ikke nogen idé om, hvad jeg vil være. Men det er jeg ved at få nu. Jeg kom nemlig på en efterskole på Fyn, hvor jeg fik den tid, jeg havde brug for til at tænke over tingene i.

Stor forandring

Det var godt nok en stor forandring i mit liv. Og min mor var meget bekymret for, hvordan det skulle gå. Hun forstod dog hurtigt, at det var en god løsning for mig. Og selvom vi nu er tilbage på skolen, så er året ikke helt gået, som jeg troede det ville. Alle de her perioder med nedlukninger, hvor jeg har været sendt hjem, har været irriterende. Men nu går det heldigvis i den rigtige retning. Jeg er tilbage på Fyn. Jeg er tilbage på efterskolen. Jeg har nogle måneder foran mig, hvor jeg vil kunne danne mig et endnu bedre billede af, om min tanke om fremtiden er rigtig. Efterskolen på Fyn, som jeg går på, er nemlig specialiseret inden for design. Og jeg har en idé om, at jeg gerne vil arbejde professionelt med design i fremtiden.

Talent måske

Jeg har opdaget, at jeg god til at tegne, og jeg har et godt øje for at sætte farver sammen. Så lige nu er jeg i gang med et projekt om at designe tøj. Jeg er ikke sikker på, at det skal være tøjdesigner, jeg vil være. Jeg tror mere, at det skal være noget med møbler og brugsgenstande. Men lige nu prøver jeg det af med tøj. Jeg har fået nogle gode venner. Vi laver projektet sammen. Vi hygger os og nyder, at vi kan få lov til at være sammen igen. Det er vigtigt for os. Vi bruger meget tid på projektet. Og heldigvis har vi en i vores gruppe, som er rigtigt god til at sy. Hun kan bare det der. Jeg kan tegne det, hun skal sy, og på en eller anden måde får hun tryllet mine tegninger om til tøj, der faktisk er ret behageligt at have på. Også selvom designet er ekstremt en gang imellem.
Vi skal bruge tøjet, vi fremstiller i en teaterforestilling, som efterskolens musikhold er ved at sætte op. Og det bliver spændende at se, om det fungerer for dem.

Det bliver spændende

For mig bliver det også spændende at se teaterforestillingen, fordi jeg skal hjælpe dem med at lave kulisserne. Der skal bl.a. fremstilles nogle møbler, som nemt kan flyttes op på og væk fra scenen. Det er en spændende opgave. Jeg har arbejdet meget med møblerne i min fritid. De skal fremstilles af lette materialer – og så skal de males i flotte farver – der står i kontrast til tøjet.

Related Posts