Menu Luk

Slip af med muldvarpe nemt

Så gik turen igen til Tyskland. Som vi plejer, så skal værkstedet fyldes op med bajere og slik. Det er helt forunderligt hvordan dan samme tur kan være anderledes fra gang til gang. Konen plejer at sidde og sove ved siden af, mens ungerne laver larm på bagsædet. Men sådan skal det åbenbart være.

Alt imens jeg sidder og kigger på landskabet og markerne ned ad motorvejen. Så blev det tid til obligatoriske tissepause, hvor alle kan strække benene og kom til ud og røre noget græs. Mens ungerne fik lettet trykket, kunne jeg se en mand på rastepladsen, der gik med en stok og prikkede huller i jorden. Det var næsten for underligt, så jeg blev nysgerrig. Jeg ved godt, at sønderjyder kan være lidt specielle, men ligefrem bruge en kold efterårsdag på at prikke huller i jorden, det var for underligt.

Så jeg spurgte ham, hvad han lavede. Han forklarede mig, at han gik og bekæmpede muldvarpe. Men det kan man da ikke gøre med et kosteskaft, forklarede jeg ham. Han grinede bare og sagde, at han først var nødt til at finde de gange, hvor muldvarpene var, og derefter lægge noget gift i.

Manden der kom fra et stort skadedyrsfirma forklarede ydermere, at det var helt galt i år samtidig med at Sønderjylland altid er hårdt plaget på denne årstid. Det kunne jeg ved nærmere eftertanke kun give ham ret i. Jeg havde lagt mærke til alle muldvarpeskuddene på markerne ned langs motorvejen. Jamen, måske de så alle sammen kommer syd fra grænsen, spurgte jeg ham. Vi har jo vand fra den nordlige side af landet ! Nah, det er vist bare et evighedsproblem med de skadedyr, der jo også får en masse unger, der igen får andre unger. Han viste mig så de gaspiller, han læggede i muldvarpens gange. Det ligner jo vitaminpiller, sagde jeg.

Det er muligt, men jeg tror ikke du bliver 10 år yngre af at spise dem. De er livsfarlige. Jamen, så skal jeg da børnene i bilen med det samme ! nej nej, du kan være helt rolig, forklarede han mig. Der går nogle timer inden de bliver omdannet til gift eller gas. Men det er tungere end luften, så det bliver nede i jorden og slår alle skadedyrene ihjel, der findes i gangene. Det betyder altså, hvis en hund snuser til hullerne, så har man en hund mindre ? Nej, den skal nok holde sig væk. Det lugter kraftigt af hvidløg. Så kørte vi ellers videre.

Related Posts