Vola er godt VVS

Vola er godt VVS

Det var virkelig en fornøjelse at være med til at bygge det nye kompleks med 36 store lejligheder, som ligger utroligt dejligt med udsigt over den store sø, som deler vores by i to dele. Bygherren havde sammen med arkitekterne valgt en luksuriøs stil, så der var bestemt ikke tale om billige boliger. Nu er byggeriet tilendebragt og afleveret til bygherren, og køberne af de dyre ejerlejligheder er for længst begyndt at flytte ind.

Det vvs firma, hvor jeg er ansat som montør, havde vundet licitationen, og vores mester var meget glad for det stykke arbejde, for han havde faktisk ikke regnet med at få opgaven, da han ikke havde forsøgt at underbyde på noget punkt.

Hver af de 36 lejligheder har både et stort badeværelse samt et gæstetoilet, og man kan ikke ligefrem tale om billig bad i den forbindelse, for bygherren havde på forhånd stillet strenge krav til de materialer, der skulle anvendes.

For eksempel skulle samtlige toiletter i både badeværelse og gæstetoilet være af typen med indbygget cisterne og en væghængt toiletkumme. I arkitekternes beskrivelse var en helt bestemt model toiletkumme fra Duravit nævnt, så for de firmaer, der deltog i licitationen, handlede det kun om at få de bedst mulige priser på netop den toiletkumme.

Der var også helt specifikke krav til gulvbelægningen, som skulle være klinker i en helt speciel, mørk farve og af en nærmere bestemt størrelse. Men firmaet med murerentreprisen havde på det punkt mere valgfrihed, for der er på markedet flere fabrikater af klinker, som lever op til de stramme specifikationer.

En af mine opgaver på byggeriet var at montere alle armaturer i badeværelser, gæstetoiletter og køkkener. Derfor kom jeg først ind i flokken af håndværkere på et ret sent tidspunkt, fordi bordplader og dens slags selvfølgelig skulle være på plads først. Det betød også, at jeg kun havde begrænset tid til opgaven, så jeg havde aftalt med min mester, at jeg bare skulle knokle løs så mange timer pr. dag, som jeg kunne holde til, og jeg var også velkommende til at tage weekenderne med. Det gav selvfølgelig ekstra i lønningsposen, så jeg var godt tilfreds.

Bygherren havde holdt meget hårdt på, at armaturerne alle skulle være fra den danske producent Vola. Dels kunne han godt selv lide det lidt specielle design, som vistnok oprindeligt er skabt af Arne Jacobsen til Nationalbanken i København, dels havde han den ide, at folk var villige til at betale for på den måde at støtte begrebet “køb dansk”.

Det var en situation, jeg var godt tilfreds med, for de gange, jeg tidligere har monteret armaturer fra Vola, har det altid været en fornøjelse at arbejde med dem, blandt andet fordi der er en perfekt tilpasning mellem selve vandhanerne og de tilhørende fittings.

Jeg havde aftalt med min kone, at hun nok ikke så meget til mig i de cirka 10 dage, jeg havde til den omfattende montageopgave, så der var ingen sure miner, selv om jeg tog både lørdag og søndag i brug til arbejdet. Til gengæld var der skulderklap fra mester, fordi jeg blev færdig to dage før nødvendigt.