Menu Luk

Tag på friluftsefterskole med tilskud

Har du nogensinde overvejet at tage på friluftsefterskole? I så fald skal du vide en smule om tilskud til efterskolen, muligheder for friluftsefterskoler rundt omkring i landet og en smule almen viden om denne type af efterskoler. Alt dette giver vi dig her.

Vi starter med tilskuddet til efterskolen.

Efterskoletilskud

Staten betaler allerede en meget stor del af den pris, det koster at sende en elev til efterskole. Derudover er det muligt at få et efterskole tilbud, der afhænger af forældrenes indtægt to år forinden efterskoleåret påbegyndes.

Dog er der den sikring i systemet, at er ens indtægt ændret væsentligt (til det værre) i løbet af de to sidste år, er det muligt at søge om dispensation og alligevel få et større efterskole tilskud, end der var lagt op til fra starten af.

Med tilskuddet til efterskolen bliver det kun mere overkommeligt for interesserede forældre at sende deres elever på friluftsefterskole. Og hvorfor er det så lige, at netop denne type af efterskole skal vælges fremfor de mange andre muligheder, man som forældre også har? Det er vores næste punkt på listen.

Derfor skal du vælge en friluftsefterskole

Er der først kommet fuldstændigt styr på efterskole tilskuddet, er det tid til at vælge den nye efterskole. Vi anbefaler at vælge en friluftsefterskole.

En sådan efterskole vægter tiden ude i naturen meget højt. Denne tid opnås delvist ved hjælp af aktiviteter som svømning, boldspil, løb og anden sport, men også delvist ved at have undervisning udenfor og naturrelevante fag såsom biologi. Det frie liv, naturen, dyr og et sundt liv er i fokus på en friluftsefterskole.

Du sender et barn afsted på en friluftsefterskole, men får et helt andet tilbage. Børn på friluftsefterskoler lærer utroligt meget om et sundt liv, om naturen, om samspil mellem mennesker og meget, meget mere.

Friluftsefterskolen er desuden oplagt for en smule overvægtige børn, da disse får masser af motion, frisk luft og ordentligt mad i løbet af et år på denne efterskole. Du skal ikke sende dit barn på friluftsefterskole med efterskole tilbud alene af den grund at få barnet til at tabe sig, men at tage dette som en positiv bivirkning af samme er ganske tilladt!

Friluftsefterskoler med efterskole tilskud rundt omkring i landet

Hvor end i landet du bor, har du mulighed for at sende dit barn på en friluftsefterskole med efterskole tilskud. Men der er ellers også udmærket mening i ikke at sende dit barn lige rundt om hjørnet til den nærmeste skole; for at få det maksimale ud af efterskoleåret, kan det være en idé at lade barnet prøve en helt anden landsdel.

Bor du på Sjælland, så lad da dit barn tage på friluftsefterskole i Vestjylland. Bor du på Fyn, så find en skole i Sønderjylland. Bor du i Sønderjylland, så kunne Sjælland meget vel være en udmærket mulighed og sådan kan vi blive ved.

Vi vil dog nøjes med at konkludere denne tekst således: Har du først mulighed for at få et efterskole tilskud udover det, staten fast leverer, kan du næsten ikke forsvare ikke at lade dit barn komme på en ægte friluftsefterskole og opleve livet på en helt ny og forunderlig måde!

Læs meget mere om efterskolerne på foreningens hjemmeside.

Related Posts