Storbyferie til San Francisco

Storbyferie til San Francisco

San Francisco er kendt, som hippiebevægelsen fødested. Selvom frisind stadig er en af de dyder der bliver værdsat i San Francisco, er det efterhånden mange år siden, at hippierne har haft deres storhedstid. Så hvis du vælger, at rejse til San Francisco skal du ikke forvente, at gaderne flyder med stoffer osv. Du kan til gengæld forvente nogle af de mest åbne og frisindet mennesker i USA.

New York har frihedsgudinden, Memphis har Graceland og San Francisco har Golden Gate Bridge, som byens kendetegn. Golden Gate Bridge blev færdigbygget 1937 og har siden stået, som det helt store kendetegn for San Francisco. Hvis du rejser til San Francisco vil din rejse ikke være fuldendt hvis du ikke tager et smut, over Golden Gate Bridge.

Fisherman’s Wharf hedder området omkring havnen hvor de gamle fiskemoler ligger. Det er dog mange år siden, at der sidst har været fiskere i området og det er i dag primært turister der befinder sig på molerne. Det kan dog alligevel være interessant nok, at slå et smut forbi Fisherman´s Wharf hvis man rejser til San Francisco.

De fleste har på et tidspunkt stiftet bekendtskab med Disney og som fan af Disney, er det absolut ikke nogen dårlig ide, at rejse til San Francisco. Tæt på Golden Gate Bridge, ligger Walt Disney Familie Museum, her har du mulighed for, at komme helt tæt på manden bag Disney, Walt Disney. Du kan se og høre om hvordan han skabte Mickey Mouse, der skulle bane vejen til den store succes Disney endte med, at blive. Men du har også mulighed for, at stifte bekendtskab med de mere mørke sider, af Walt Disneys liv, som ikke altid har været en dans på roser. For en Disney nørd har Walt Disney Familie Museum alt det man kunne tænke sig.

San Francisco har altid været kendt for sine kabeltrukne sporvogne, der har kørt igennem San Franciscos gader siden 1873. Den dag i dag kører der stadig 3 forskellige linjer du kan gøre brug af for, at komme rundt i byen. Det er en god måde, at komme rundt og se byen, som turist, ligesom det ikke er noget du vil kunne opleve mange andre steder i verden. Du skal dog være opmærksom på, at vognene godt kan være rimelig fyldt i turistsæsonen.

Der er også andre, lidt mere utraditionelle måder, hvorpå du kan bevæge dig rundt i San Francisco. En af mulighederne er, at låne cykler i nogle af de forskellige cykeludlejningssteder, der findes rundt omkring i San Francisco. På cykel kan man let bevæge sig rundt og man får mulighed for, at se sider af San Francisco man ellers ikke ville have haft mulighed for.

San Francisco er også det oplagte rejsemål for homoseksuelle. Hvor der i mange andre amerikanske byer ikke er den store forståelse for homoseksualitet, dette bliver dog hele tiden bedre, har der altid været tradition for frisind i San Francisco. San Francisco har en hel bydel, kaldt Castro-kvarteret, som er de homoseksuelles. Her er der altid gang i den og specielt om aften vågner denne bydel op til dåd.

Tags: # #