Menu Luk

Rygning kan gøres langt sundere—og nej, det er ikke blot et salgstrick!

Folk har en bred og generel opfattelse af begrebet rygning. Det er en milliardær industri, med tunge spillere på banen, som i mange årtier har etableret sig på den internationale tobaksscene. Rygning er noget der lugter og irriterer omgivelserne, samtidig med at det fremprovokerer unødvendige sundhedsmæssige skavanker og lidelser, hos de folk som ryger. I samme forbindelse, så har folk også en nogenlunde forståelse for, hvad der kan betragtes som værende sundt. Det er ting som broccoli og grøntsager generelt; en aktiv livsstil uden for mange fedende ting, samtidig med at man holder sig i gang, både fysisk og mentalt.

Men at koble ordet rygning sammen med ordet sundt, det er noget værre hekseri. Eller er det nu også det?
Det var det indtil omkring 2003. 2003 var nemlig året, hvor markedet for første gang så de såkaldte el cigaretter. Selvom det er noget der ender i ’cigaretter’, så er de el cigaretter ikke noget man skal koble de negative forestillinger til, for det er ikke sådan som virkeligheden ser ud. Du kan se en el-cigaret her http://www.smartsmoke.dk/shop/el-cigaretter-139c1.html

De el cigaretter er nemlig et produkt, som for første gang gør en aktiv og banebrydende indsats for, at gøre rygning til noget som ikke nødvendigvis behøver at være dybt sundhedsskadeligt. Det kan altså siges, at de el cigaretter binder ’rygning’ og ’sundhed’ sammen på en måde, som man ikke før havde troet muligt. Til dags dato, godt 10 år efter de første el cigaretter så offentlighedens lys for første gang, så kender flere og flere dem som værende et langt sundere alternativ til den skadelige tobaksrygning.
De el cigaretter frigør rygere for den skadelige tobak og nikotin, så man i ro og mag fortsat kan nyde en cigaret, uden at være bange for, at ens helbred bliver forringet med hver inhalering. Det er en sukkerholdig væske, som fungerer som ’brændstoffet’ i de el cigaretter, og den væske er sammensat udelukkende af stoffer som også aktivt bruges i fødevarer, så det er en næsten naturlig væske, som de el cigaretter sætter til at fordampe i rygeprocessen.

Er man lidt skeptisk omkring hele situationen, så har nogle østrigske forskere gjort det tung og langtrukne slavearbejde for en—de har nemlig undersøgt el cigaretter med det ene formål, at af- eller bekræfte hvorvidt de nu også er et sundere alternativ til tobakscigaretterne. Deres rapport har vist at konkludere, at ”e-cigaret[ter] kan anbefalers til rygere uden forbehold.” Dette slutter, at der ikke påviseligt er fundet noget skadeligt ved de el cigaretter, og derfor overgår de tobakscigaretterne i sundhed, når de alene indeholder godt 4.000 skadelige kemiske stoffer PR. CIGARET!

De el cigaretter har altså på godt 10 år manifesteret sig, netop som et langt sundere alternativ for rygerne, og med den popularitet, som de oplever især herhjemme i Danmark lige nu, så er det en trend som er kommet for at blive.

Related Posts