Pulsure til julefrokosten

Pulsure til julefrokosten

Firmaet holdt julefrokost, og vi var som sædvanlig inviteret hen på en hyggelig italiensk restaurant, hvor vi spiste god mad, drak italiensk vin, havde det sjovt og selvfølgelig gjorde grin med vores chef Benito, som er af italiensk afstamning og sad for bordenden, som italienske mænd jo gør.

Den årlige julefrokost plejer at følge samme program hvert år, men vi fornemmede alle, at Benito havde en eller anden overraskelse denne aften. Under middagen kiggede Benito ofte på sit ur, et fornemt Seiko ur, samtidig med at han kiggede på døren ud mod vestibulen. Tiden gik, vi hyggede os og havde det rigtig sjovt, men Benito fortalte ikke de samme vittigheder og historier fra sin opvækst i Italien, som han plejede at gøre. Ingen af os kunne gennemskue, om han havde personlige eller arbejdsmæssige problemer, men som loyale medarbejdere forsøgte vi at holde stemningen oppe.

Efter desserten trådte en ung mand ind i restauranten og gik direkte hen til vores bord, jeg bemærkede, at Benito drog et lettelsens suk og slappede af. Den unge mand, som i øvrigt var en flot fyr, uddelte puls ure til os alle uden at fortælle, hvad vi skulle bruge dem til. Da vi alle havde fået et pulsur, rejste Benito sig op og forklarede os formålet med disse pulsure. Kort og godt gik hans ide ud på, at vi hver dag skulle møde på arbejde med pulsuret  på, og hver dag, når vi havde fri, skulle uret aflæses. Den der rent fysisk anstrengte sig mest på jobbet ville til næste års julefrokost blive belønnet med fire pulsure, som vedkommende kunne forære til nogle af de nærmeste venner for på den måde at inspirere andre til, som Benito udtrykte det, at få det lange ben foran.

Efter nytår mødte vi alle ind med entusiasme, og vi satsede hver især på at vinde  årets pulsure, så der gik konkurrence i at være den hurtigste ved samlebåndet og på lageret.

Vi blev alle nysgerrige i forhold til, hvad et pulsur kunne bruges til, og de fleste af os anvendte også uret i fritiden. Vi sammenlignede tider og pulsslag, og flere af os begyndte at konkurrere indbyrdes en aften om ugen, hvor vi tog løbeskoene på, løb fem km og sammenlignede vores tider, da vi kom i mål.

Vores indbyrdes konkurrence smittede mere og mere af på arbejdet i firmaet, og ifølge chefens analyser steg produktiviteten med 15%, hvilket også ville give et afkast til os pga. en tidligere aftale om overskudsdeling.

Nu glæder vi os alle til årets julefrokost, vi er enige om, at Benito vil have svært ved at finde en vinder til de fire pulsure, og derfor vil det klæde Benito at forære os et Seiko ur i stedet for et pulsur.

Seiko ure er det ypperste af alle ure, de er af høj kvalitet og dermed uforgængelige. Urene fra Seiko har en lang historie bag sig, og det håber vi også, at Benitos firma vil få. Men nu får vi se, hvad Benito beslutter sig for til den næste julefrokost.