Power Point kursus for virksomheder

Jeg har igennem længere tid kigget på efteruddannelse indenfor erhveret. Det jeg meget har koncentreret mig om er specielt IT kurser, for hvordan ser det egentligt ud med dem – hvis man kigger dem efter i sømmene. Jeg er kommet frem til at der er følgende typer it kurser.

Åbne standardkurser

Virksomhedskurser

VEU berretiget kurser

Hvis man skal prøve at beskrive de 3 forskellige typer kurser så kan det gøre relativt kort.

Åbne standardkurser

Her tilmelder man sig som enkeltperson, eller måske to personer fra den samme virksomhed. Styrken ved disse kurser, er at her kan man deltage uden forudsætniger – man behøver ikke tage stilling til hvad man skal lære og vigtigst man lærer en masse andre mennesker at kende og lærer deres udfordringer at kende. Det største problem med den slags kurser er at man ikke altid kan være sikker på at niveauet passer til det man gerne ville have, samt at instruktøren ofte er meget presset med tiden og derfor ikke har tid til dine specielle opgaver.

Virksomhedskurser

Efter min mening, så er den mest effektive måde at afholde IT kurser ved at lave målrettet kurser som eksempelvis Officekonsulenterne gør det. Det er kurser, hvor man er flere fra samme virksomhed, der går sammen og så får man en super træner ud og afholder kurset kun for virksomheden. Her arbejder man typisk meget målrettet med virksomhedens og personalets udfordringer. Uden tvivl er disse kurser umiddelbart dyrere end de åbne kurser – men udbyttet er også langt bedre. Jeg har selv deltaget på nogle stykker af disse og de har altid rykket rigtigt meget for mig og mine kollegaer. jeg har eksempelvis været på et Powerpoint kursus og her der arbejdede jeg og mine kollegaer med målrettet at gøre virksomhedens powerpoint skabeloner langt mere brugbare og mere salgsorienteret – det var super godt og brugbart og uden tvivl noget der kunne bruges lang tid fremover. Når jeg skriver at prisen umiddelbart virker højere end på de åbne kurser hænger det sammen med at jeg mener man hurtigere tjener kursusafgiften ind ved et virksomhedskursus end et åbent kursus.

VEU Tilskudskurser

Så er der den store gråzone der hedder VEU tilskudskurser. Det er sådan set en blanding af de to ovenstående typer kurser – men denne gang, hvor man har valgt fra det offentlige at lave et tilskudssystem til at give virksomhederne noget tilbage for den udgift de har ved at sende kursister afsted på office kursus eller et andet IT kursus. Det er et godt system, der er udviklet til at medarbejdere kan blive løftet til nye kompetencer uden økonomisk belastning for virksomheden. Det største problem ved VEU er alle de regler der er forbundet med det – det betyder blandet andet at det ikke er alle der kan levere kurser med VEU godtgørelse, man skal være bestemt niveau i uddannelse og der er bestemt indhold på it kurset. Så vil man gerne selv kunne bestemme indhold i samråd med instruktøren og ens virksomhed, så duer VEU systemet altså ikke.

Så hvad vil jeg anbefale – uden tøven virksomhedskurser.