Menu Luk

Nyeste iPad og iPhone

En gang imellem oplever man som tolder situationer, hvor man er på nippet til at have lidt ondt af den stakkels synder, der er gået i garnet. Men i langt de fleste tilfælde kan man bare trække på skulderen af de mere eller mindre fantasifulde forklaringer, de rejsende kan finde på at komme med, når man har afsløret dem i at medbringe varer, de ikke må have med hjem ifølge de danske toldregler.

Men ham, jeg stoppede en af de allerførste dage i december sidste år med alt for meget elektronik i kufferten, havde jeg lidt sympati med, for han forsøgte ikke at benægte, at han godt vidste, at han var gået over grænsen med hensyn til mængden af varer, der var indkøbt i udlandet – i dette tilfælde i USA.

Han fortalte under gennemgangen af hans bagage, at han havde været på besøg i Boston netop den fredag, som amerikanerne kalder Black Friday, og som er ensbetydende med et gigantisk udsalg i butikkerne.

I en forretning med alskens elektronik havde han set, at der var tilbud på den nyeste generation af iPad, og da han gerne ville forære sin kone sådan en, var det jo helt naturligt at købe den, for der var virkelig mange penge at spare i forhold til priserne herhjemme.

Men inde i forretningen havde han så konstateret, at blandt andet alle Apples produkter var meget betydeligt billigere end i Danmark, og så kunne han ikke stå for fristelsen til at købe stort ind, og så kom han langt over den tilladte grænse for, hvad man må bringe med hjem til Danmark, når man kommer fra et ikke-EU land.

Han havde også købt den forholdsvis nye iPhone 6 til sig selv, for han havde alligevel i et stykke tid overvejet at udskifte den gamle iPhone 4, som han havde brugt i en del år efterhånden.

Det var selvfølgelig naturligt nok, men han var godt klar over, at hans indkøb overskred den tilladte grænse for, hvad han måtte indføre til Danmark. Og så skete der vist det for ham, at når han nu alligevel havde kastet sig ud i et forsøg på smugleri, kunne han lige så godt købe en ting mere, så han valgte også at købe en Apple TV boks, som er sådan en digital boks, der gør det muligt blandt andet at se billeder og videoer fra for eksempel en iPhone på tv-skærmen derhjemme, ligesom man på tv’et kan se udsendelser, som man henter fra nettet.

Det indkøb var nu lidt dumt af ham, syntes jeg, for sådan en tingest koster ikke mere end 600-700 kroner herhjemme, så besparelsen har nok ikke været voldsomt stor.

En sidste ting i hans bagage, som fangede min interesse, var en bærbar computer, som jeg jo ikke kunne vide, om han også havde købt på udsalg i USA. Men han kunne bevise, at han havde filer, der var flere år gamle, liggende på den, så den kunne jeg selvfølgelig ikke knalde ham for. Men det blev såmænd dyrt nok endda.

Related Posts