Menu Luk

Nye radiatorer

radiator

Så var tiden inde til, at de gamle radiatorer skulle udskiftes. Birte og jeg var heldigvis forberedte på det, så vi havde gået og sparet sammen til det de sidste 2 år. Vi får begge folkepension, så det er ikke alverden, vi har at gøre godt med, men det lykkedes os alligevel.

Nå, men jeg vågnede kl 4.30 ved, at der var noget, der stod og dryppede inde i stuen. Da jeg kom derned, så jeg, at det var den store radiator, som var fra husets tid, hvilket vil sige 55 år, som ikke kunne mere.

Jeg fandt en bøtte, som jeg satte under radiatoren, og så ventede jeg ellers til, at klokken blev 7, så jeg kunne komme i kontakt med VVS-manden. Allerede kl. 7.30 ankom VVS-manden, Per, og han skyndte sig at lave en midlertidig løsning, så radiatoren ikke længere dryppede.

Birte og jeg bad ham om at lave et tilbud på udskiftning af alle radiatorerne i hele huset, og han gik i gang med at regne. VVS-manden anbefalede os 3 mærker indenfor radiatorer; RIO, Eurorad eller Purmo. Alle 3 mærker var meget anerkendte, og hvilket af de 3 mærker vi valgte, var som sådan underordnet.

Vi valgte Rio, da det var elegante og moderne radiatorer efter vores mening, men vi var lidt i tvivl om størrelsen på dem. VVS-manden sagde så, at radiatorernes størrelse bestemmes ud fra beregninger, og der er flere faktorer, som afgør det. De vigtigste faktorer er:

Rummets størrelse
Antallet og kvaliteten af vinduer i rummet
Antallet af ydervægge i rummet
Hvor godt huset er isoleret

Heldigvis lavede han alle beregningerne, så vi skulle blot sætte os tilbage og drikke vores kaffe. Per var en meget grundig VVS-mand, og han tilføjede, at hvis ikke det var så omfattende, så skulle vi måske have overvejet at få det effektive gulvvarme.

Det er super smart med gulvvarme, at det ikke fylder i rummet ligesom en radiator. Samtidig sørger gulvvarme for, at der aldrig er fodkoldt i huset, hvilket Birte har store problemer med. Dog har gulvvarme den ulempe, at hele gulvet skal brækkes op, før de nye gulvvarmerør og fordelerrør kan blive lagt.

Havde vi haft lidt flere penge og 10-20 år mindre på bagen, så jeg tror jeg, at vi havde valgt varme i gulvet i stedet for radiatorer; men det kan vi nu engang ikke lave om på.

Da Per var færdig med udregningerne, spurgte han, om han skulle købe radiatorerne hjem, eller om vi selv ville bestille dem et sted. Inden vi nåede at svare, tilføjede han, at hvis vi bestilte dem hos WATTOO.DK, som er Danmarks største online shop for el- og VVS-artikler, så ville vi spare 20% i forhold til hans pris.

Vi valgte naturligvis, at vi selv, eller rettere vores søn, ville bestille radiatorerne online på WATTOO.DK. Vi ringede derfor til vores søn, Niels, som kom over, og han lagde bestillingen på webshoppen, og 2 dage senere stod fragtmanden med 8 radiatorer.

Related Posts