Motorcykel opbevaring?

Motorcykel opbevaring?

For et halvt års tid siden fik jeg ny nabo. Han hedder Børge og er en særdeles hyggelig fyr. Han mistede sin kone for et år siden, og han fandt hurtigt ud af, at deres fælles parcelhus var for stort til ham alene, så han valgte at skifte det ud med et mindre rækkehus magen til mit eget.

Børge og jeg blev hurtigt ganske gode venner. Vi er begge enkemænd og lidt oppe i årene, nærmere betegnet over 65 år begge to, så vi har en del ting til fælles og snakker godt sammen.

Men en bestemt interesse deler vi nu ikke. Det er sådan, at Børge er bidt af en gal motorcykel. Han har lige siden sin ungdom nydt at drøne ud ad landevejene på den tohjulede, men i de seneste mere end 20 år har han ikke haft en motorcykel, fordi hans kone ikke ville køre med på sådan en.

Men nu skulle det være, fortalte Børge for noget tid siden, og han fandt den helt rigtige maskine, som jeg hjalp ham med at få hentet hjem på den måde, at jeg kørte ham ud til den forhandler, hvor han havde købt vidunderet.

Forleden dag kom vi til at snakke om, hvad han skulle gøre af sin nye motorcykel, når det bliver vinter, for der hører ikke garage eller carport med til vores rækkehuse, og det meget lille redskabsskur, vi har, er ikke stort nok til at rumme en motorcykel. Åh mand – jeg ville ønske, jeg havde en motorcykel, men det kræver nok mere end et kvik lån at få sådan en.

Det er ikke noget problem, fortalte Børge, for der er masser af muligheder for at lejer sig ind i for eksempel et lagerhotel, hvor der er velegnede forhold til opbevaring af en motorcykel. Nå ja, det vidste jeg jo egentlig godt, for jeg har selv benyttet mig af den mulighed for nogle år siden, da jeg selv flyttede fra et større hus til mit nuværende rækkehus. Da lejede jeg i en periode et depotrum til det bohave, jeg ikke havde plads til i rækkehuset. Senere har jeg skilt mig af med det hele, så jeg ikke længere har brug for den ekstra plads.

Vi bor i en mindre by i nærheden af Aalborg, og i vores egen by er der ikke den slags firmaer, så Børge har været på nettet og søgt efter opmagasinering i Aalborg. Han fandt også et firma, der i øvrigt havde en usædvanligt flot og overskuelig hjemmeside, fortalte han.

Det firma ringede han til i dag for at sikre sig, at han kan leje et depotrum i Aalborg, hvor han kan stille sin motorcykel vinteren over. Det var ikke noget problem, for det pågældende firma er vant til at have opstaldede motorcykler stående om vinteren.

Så Børge indgik en aftale om, at han kunne leje sit depotrum fra 1. oktober til 1. april næste år, så han skyndte sig ind til mig for at høre, om jeg ville hjælpe ham med transporten i starten af oktober. Så vil han køre ind til lagerhotellet på sin motorcykel, mens jeg kan køre bagefter ham i bil og så tage ham med hjem igen, når motorcyklen er opstaldet. Det gør jeg selvfølgelig gerne.