KitchenAid køkkenmaskiner gennem mere en 100 år

KitchenAid køkkenmaskiner gennem mere en 100 år

I 1908 fik den fremsynet og innovative amerikanske ingeniør og senere direktør for Hobart Manufacturing Company i Troy, Ohio, Herbert Johnson en god idé efter at have set en bager kæmpe med at ælte den tunge dej. Med et ønske om en tidsbesparende maskine, der kunne facilitere æltning af dej opfandt Johnson den første køkkenmaskine. Syv år senere blev maskinen brugt af professionelle bagere i hele landet, der betragtede maskinen som en nemmere, mere grunding og hygiejnisk måde at ælte dej på.

I 1919, efter første verdenskrig, begyndte produktionen af H-5, den første serie af køkkenmaskiner til husholdningen. Mens modellen blev testet på fabrikken, fik en gruppe kvinder til opgave at finde frem til et passende navn til maskinerne. En af kvindernes kommentar var: ”I don’t care what you call it, but I know it’s the best kitchen aid I have ever had.” Siden da, har køkkenmaskinerne været kendt under navnet KitchenAid.

Allerede i 1919 var nøgleordet kvalitet og Herbert Johnson lagde en stor ære i, at ingen maskiner blev sendt ud til forbrugerne uden først at have været testet og testet igen.

Målgruppe var moderne kvinder og i løbet af 20’erne begyndte man derfor at slå på de forskellige funktioner og egenskaber H-5 modellen havde. I slutningen af 20’erne ændrede samfundstrenden sig og køkkenerne i de amerikanske hjem blev mindre. KitchenAid fangede denne trend og svarede igen ved at lave en mindre og lettere køkkenmaskine, der var nemmere at håndtere i et lille køkken. Den blev så populær, at man helt stoppede produktionen af den større H-5 model.

KitchenAid maskinerne var i 20’erne relativt dyre og i løbet af 30’erne begyndte fabrikken i Troy derfor at producere billigere køkkenmaskiner, der passede til økonomien i de amerikanske middelklasse-husholdninger. Samtidig fik man tidens hotteste stil-guru, Egmont Arens til at designe tre nye køkkenmaskine-modeller. Disse maskiner var så tidløse, at de den dag i dag stadig findes i deres oprindelige design.

I løbet af de følgende år blev innovation prioriteret højt og i midten af 1950’erne blev en serie køkkenmaskiner i helt nye og unikke farver introduceret. De amerikanske husholdninger blomstrede med køkkenmaskiner i Petal Pink, Sunny Yellow, Island Green, Satin Chrome og Antique Copper, der stod i stor kontrast til de klassiske hvide køkkenmaskiner. De særlige farver er stadig kendetegnende for KitchenAids køkkenmaskiner i dag.

I løbet af de over 100 år, der er gået siden den første røremaskine så dagens lys, har KitchenAids maskiner gennemgået mange forbedringer og fremstår den dag i dag som et kvalitetsstærkt produkt til en fordelagtig pris. De innovative og funktionelle køkkenmaskiner fra KitchenAid er gennem tiderne desuden blevet så populære, at produktsortimentet er blevet udvidet. I dag tæller KitchenAids sortiment nemlig også produkter som brødristere, kaffemaskiner, blendere, vaffeljern og meget mere. Så har man allerede en KitchenAid køkkenmaskine, er der masse af andre muligheder for at nyde godt af det unikke og stilrene design samt KitchenAids flotte og inspirerende farver.

KitchenAid køkkenmaskiner har gennem tiderne desuden vundet adskillige designpriser og er i dag udstillet på MoMA, Museum of Modern Art i New York.

Du kan læse mere om kitchenaid køkkenmaskiner på www.kitchenaid-koekkenmaskine.dk