Menu Luk

Brugbar information om proteinpulver

Der er efterhånden rigtigt mange som anvender proteinpulver, og det afføder selvfølgelig en masse forskellige spørgsmål. I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af de ting som folk gør sig tanker omkring i forhold til proteinpulver.

Der er mange brugere af proteinpulver, som bekymrer sig om hvad de må blande i deres protein shakes. Det kunne eksempelvis være et andet meget brugt kosttilskud, nemlig kreatin. Bekymringen går på om der er noget i proteinpulver som ikke går godt i spænd med kreatin, eller om det på den ene eller anden måde hæmmer optagelsen af kreatin. Det er dog en ubegrundet bekymring. Man kan sagtens blande sit proteinpulver sammen med kreatin, hvis man bruger begge dele. Det er faktisk en fordel at indtage sit kreatin sammen med proteinpulver eller weightgainpulver, da det stimulerer insulin sekretion, som faktisk øger optagelsen af kreatin.

Mange er også i tvivl om hvad de skal blande deres proteinpulver med. Om proteinpulveret skal blandes med vand eller mælk. Det er primært et præference spørgsmål. En proteinshake bliver mere cremet og tyk, hvis man blander sit proteinpulver med mælk. Samtidig får man ved denne løsning ekstra protein og en masse vitaminer og mineraler fra mælken. Omvendt, så er det en god kalorielet løsning at blande sit proteinpulver med vand. Det er den rette løsning, hvis man ønsker at tabe sig. Hvor meget væske man anvender til ens proteinpulver er igen et præference spørgsmål. Ønsker man en tykkere shake, så blander man ens proteinpulver med mindre væske. Ønsker man en tyndere shake, så blander man ens proteinpulver op med mere væske.

Der er også mange som er i tvivl om hvor meget proteinpulver de skal anvende om dagen. Som udgangspunkt skal man være klar over, at proteinpulver er et kosttilskud. Proteinpulver er altså noget man supplere sin kost med. Behovet for proteinpulver afhænger af den enkelte, og af hvor store huller der er i vedkommendes kostplan. Det er en ærlig sag, hvis man ikke kan spise nok protein, og derfor gerne vil supplere med proteinpulver. Men hvis man kun får 50 gram protein via sin kost, og herefter er tvunget til at supplere med 150 gram protein fra proteinpulver, så bør man overveje om ens kostplan ikke skal ses efter i sømmene. Hvis man derimod mangler 60 gram protein, og ønsker at supplere med 2-3 proteinshakes dagligt, så kan proteinpulver være en god løsning.

Der er også mange som bekymrer sig for, om de bliver tykke af proteinpulver. Og her er det helt klare svar, nej. Der findes ikke noget fødevareemne, som man pr. definition bliver tyk af. Man bliver tyk af at indtage for mange kalorier på daglig basis. Hvis vægtforøgelse vitterligt er et problem, så er det næppe ens proteinpulver som er synderen. Så må man kigge på ens kostplan og se om den består af for mange kalorieholdige fødevarer. Faktisk er proteinpulver et fint supplement til en slanke kur, da protein koster mere energi at fordøje, og det bidrager samtidig til at bevare muskelmassen, som spiller en vigtig rolle i forhold til ens forbrænding.

Related Posts