Fremtidens hvidevarer

Fremtidens hvidevarer

I slutningen af 2010 lancerede Siemens en trendrapport omhandlende fremtidens udseende på nordiske køkkener, der blandt andet stiller krav til husholdningsprodukter og hvidevarer. Det er dog ikke nødvendigt at rive det gamle køkken ned med det samme, idet fremtidens køkken befinder sig godt og vel 20 år ude i fremtiden.

 

Fremtidens nordiske køkkener skal være fleksible og enkle samtidig med, at holdbarhed og energivenlighed fremover er naturlige bestanddele i køkkenet. Dertil vil fokus være på traditionelle og lokale løsninger. Det er i hvert fald profetien fra de nøglepersoner, som Siemens havde sammensat til at udvikle deres trendrapport. Disse personer bestod af en finsk industriel designer, en dansk arkitekt, en svensk madskribent og en norsk designer. Rapporten blev udviklet med det formål, at Siemens ville undersøge de krav, der fremover vil blive stillet til hvidevarer.

 

Resultatet på fremtidens køkken bestod deriblandt i, at teknologien på hvidevarer i større grad vil blive mere avanceret, men der er ingen grund til allerede at få bekymrede rynker over brugsmanualer, da teknologien samtidig vil blive lettere at anvende for den almindelige bruger. Ligesom telefonen har gennemgået utrolige teknologiske fremskridt inden for de seneste årtier, er det også forudsigelsen, at hvidevarer og husholdningsprodukter vil blive påvirket af endnu flere intelligente funktioner, end det er tilfældet i dag. Arbejdsbyrden skal fremover være mindre i køkkenet, og samtalekøkkenet vil blive erstattet af et socialkøkken, hvor muligheden for at være sammen vil blive den altafgørende faktor, når der skal vælges alt fra hvidevarer og husholdningsapparater til mad og designmæssige løsninger i køkkenet.

 

I øjeblikket arbejder både Siemens og øvrige producenter af billige hvidevarer på at skabe de mest effektive og energivenlige produkter, og hvis Siemens’ trendrapport taler sandt, er dette arbejde på ingen måde spildt med henblik på formen i fremtidens køkken.