Fordele ved fjernbackup og hosting

Fordele ved fjernbackup og hosting

På trods af de mange store fordele, der er at finde ved fjernbackup, er der i dag mange danske virksomheder uden netop dette. I stedet for foretager de en lokal backup foretaget med eksterne harddiske og USB-sticks – dette er dog en langt fra lige så effektiv og sikker løsning som fjernbackup og dertilhørende hosting kan være.

Fjernbackup med eller uden hosting?

Fjernbackup, hvor der tages backup af kritisk data til et helt andet datacenter over nettet, er ikke nødvendigvis en del af en hosting-pakke. I dag er det muligt for et vist månedligt beløb pr. gigabyte at have en fjernbackup kørende, hvad end ens hosting bliver foretaget fra virksomhedens egne domiciler eller ved samme firma, der udbyder backuppen.

Vi vil dog gerne som en indledende bemærkning gøre opmærksom på, at en sammenkobling af hosting og fjernbackup hos samme firma absolut er værd at overveje. Ved de fleste hosting-firmaer i dag får man automatisk backup med i købet, da dette er nemt at foretage på egne servere, mens prisen for fjernbackup uden hosting typisk ligger i et højere prislag.

Mange virksomheder har i tidens løb haft problemer med at få fjernbackup til at virke sammen med egne servere og dertilhørende intern hosting. Af gode grunde bliver servere optimeret til at fungere perfekt til interne processor og systemer, men af den grund passer de selvsamme servere ikke nødvendigvis sammen med de systemer og protokoller, fjernbackuppen fra et andet firma benytter sig af.

Sørg for at huske fjernbackuppen

Om du vælger fjernbackup som en del af en hosting-løsning eller ej er langt fra det vigtigste parameter. Det er i stedet rent faktisk at foretage en backup!

En fjernbackup i dag benyttes til vigtig data, heriblandt kundefølsom data, lønoplysninger, kundekartoteker og des lignende. At miste sådanne data ved brand, servernedbrud (hosting ved et specialiseret firma minimerer desuden risikoen for nedbrud) eller virus kan vise sig at være en sand katastrofe for en virksomhed i dag.

Med fjernbackup bliver der dagligt synkroniseret data mellem virksomhedens servere og en server et helt andet sted i landet. Backupserveren er ofte placeret i et vand-, storm- og brandsikkert lokale, der tilmed er godt aflåst og overvåget. På denne måde minimeres risikoen til den er uendeligt lille for, at backupserverne mister data. Det sker, kort sagt, aldrig.

En fjernbackup sker som nævnt helt automatisk i baggrunden. Når først den er sat i gang, er det ikke til at mærke. Typisk startes hele processen natten, hvor der ikke er et stort behov for internet, men hvor en fjernbackup passende kan tage en stor del af internetforbindelsen.

Er uheldet ude, og har man et nedbrud, ryger ens hosting i luften eller brænder virksomheden ned, er det nemt at genetablere tabt data med den korrekte dekrypteringsnøgle. Lokal backup er herved 100 % overflødigt! Desuden er det set før, at den lokale backup er gået op i flammer ved en brand sammen med den primære server.

Spar penge – vælg hosting og fjernbackup sammen

Når alt er sagt, er det vigtigt at gentage, at det er muligt med en sammenblanding af hosting og fjernbackup at spare penge. I stedet for at betale et fast gebyr for en dagligt udført fjernbackup, får man backup, en pålidelig serverdrift, sikring af data ved hjælp af kryptering og meget mere, hvis man samtidigt medtager hosting i pakken.

For blot et par hundrede kroner om måneden er det muligt at sikre din virksomheds data mod alle gængse problemer og derved lade den overleve – selv, hvis hele bygningen brænder ned. Fjernbackup er en forsikring, du ikke har lyst til at undvære!