Menu Luk

Er det for tidligt at købe julegaver?

Jeg plejer at være i meget god tid med julegaverne, både fordi jeg elsker at finde de perfekte gaver, men også fordi der udenfor “sæsonen” er flere penge at spare. Det virker til at priserne tit bliver skruet op omkring jul, hvilket vel er meget naturligt, når 5 millioner mennesker skal ud og finde gaver på samme tid. Der er pres på butikkerne, kø alle steder og lange ventetid hvis man har spørgsmål. Derfor kan jeg godt bruge sommeren på at finde inspiration og kommer på gode idéer til julegaver, hvilket jeg ikke tror / håber jeg er helt alene om. Finder jeg den helt perfekte julegave og er prisen rigtig, så plejer jeg tit at slå til med det samme. Alternativt, hvis jeg er usikker, venter jeg med at købe til december, mest af alt for at få muligheden for at få byttemærke på. Hvis jeg køber en gave nu, giver det lidt sig selv, at butikken ikke vil bytte helt frem til januar.

Et godt sted at hente inspiration er på internettet, hvor der allerede er flere sider med inspiration. Blandt andet har denne køkkenbutik allerede lavet en side med julegaver på: http://www.kitchenone.dk/julegaver – lidt tidligt, men mon ikke her løbende kommer nogle gode idéer. Jeg er generelt modstander af at købe gaver ud fra en liste, da man i så fald ligeså godt kunne bytte penge. En gave skal naturligvis være brugbar, men også overraske modtageren. Det er ikke sjovt at skrive en liste, og få præcis det der står på den. Selvfølgelig skal ønsker opfyldes, men julen bliver kedelig hvis man ikke får mindst én pakke man ikke havde forventet. Nogle gange rammer man plet, andre gang er det “bedre held næste år”, hvilket modtageren som regel overlever. Specielt ting til køkkenet har jeg gjort meget ud af at give, da det er et sted folk tilbringer meget tid. Forrige år gav jeg for eksempel min mor en ny gryde, en dyr en i højeste kvalitet, og den er jeg blevet takket for rigtig mange gange siden. Den er blevet rost hver gang vi har været på besøg, og det er jo kun godt når man rammer plet med en julegave 🙂

Der er også mange som giver hinanden praktiske gaver, og dette er tit en undskyldning for at bruge lidt ekstra på en gave. Normalt har vi en beløbsgrænse i familien på cirka 500 kroner, for at det hele ikke skal løbe løbsk. Men da vi sidste år alligevel stod og manglede en cykel, besluttede vi os for at give hinanden en christiania-cykel. Her brugte jeg også internettet og fandt frem til en god pris via siden christiania-bikes.org – som heldigvis henviste til en lokal forhandler af disse smart christianiacykler. Det er måske kedeligt at kende gaven på forhånd, men alligevel har det været en af de gaver vi har været mest glade for. Den er brugt flittigt dagligt lige siden, både til at transportere børnene til og fra skole (med de tunge tasker i vognen foran), samt til at handle stort ind. Når man er en familie uden bil som bor i storbyen, kan det være svært at slæbe de store poser hjem.

Related Posts