Det hurtigste bredbånd?

Det hurtigste bredbånd?

Det var ikke noget problem at få en ordentlig og hurtig internetforbindelse, da vi for et par år siden valgte at sælge vores hus og flytte i en ejerlejlighed inde i midtbyen. Lejligheden var nemlig helt nyistandsat, og den tidligere ejer havde sørget for at få ført bredbånd via fibernet ind i lejligheden. Forbindelse gik gennem antennestikkene, og dem var der heldigvis flere af, både i stuen, i begge værelser og i alrummet.

Vi kunne så selv vælge, hvilken udbyder af internetforbindelser vi fandt mest interessant. Det var godt, for selvfølgelig er man som udgangspunkt interesseret i billigt bredbånd, men man vil jo også gerne have en ordentlig hastighed, så det handler om at afveje de to hensyn.

Man skal nemlig ikke bilde sig ind, at man kan få en høj hastighed uden at betale for det, men på trods af det er det jo altid værd at undersøge priserne, før man binder sig til et abonnement. Derfor kastede jeg mig ud i en lille undersøgelse allerede før vi flyttede, for vi ville gerne have det på plads, så vi kunne gå på nettet fra dag 1.

Det brugte jeg en masse tid på et par aftener i træk. Jeg gik ind på de forskellige udbyderes hjemmesider for at sætte mig ind i priserne. Det var besværligt og tidkrævende, så det var noget af en lettelse, at jeg kom til at fortælle om det på mit arbejde, for en af mine kolleger sagde straks, at det arbejde har andre allerede gjort for dig.

Jeg studsede, men så fortalte han mig, at der findes en hjemmeside – http://www.prisdetektiv.dk- hvor man i fred og ro kan sidde og sammenligne de forskellige udbyderes priser og hvilke hastigheder til både download og upload, de kan tilbyde.

Det skyndte jeg mig at benytte mig af og fandt på få minutter ud af, hvilken udbyder der passede mig bedst. Det var dejligt nemt på den måde at kunne holde de forskellige bredbånd priser op mod hinanden.

Den hjemmeside huskede jeg her for nylig, da min kone og jeg havde valgt at bruge noget af overskuddet fra vores boligskifte til udbetalingen på et sommerhus i et område, som vi længe havde talt om, at vi godt kunne tænke os at have fritidshus i.

Området ligger mindre end 30 km fra vores helårsbolig, så vi har planer om at bruge det rigtig meget – måske endda bo fast i det i sommermånederne, for vi får ikke ret meget længere til vores arbejdspladser, end vi har i dag.

Men der er ikke mulighed for en ordentlig internetforbindelse via kabel i det område, så jeg måtte i gang med at finde ud af noget med mobilt bredbånd. Her brugte jeg også den hjemmeside, jeg lærte at kende for få år siden, men den kunne så ikke afsløre, hvor god dækning de enkelte udbydere kan præstere i netop det område. Det måtte jeg ind på udbydernes egne sider for at tjekke, og valget var let, for der er kun en enkelt udbyder, der har ordentlig dækning i det område.