Byd dine gæster velkommen til dit hjem

Byd dine gæster velkommen til dit hjem

Der er rigtig mange måder at skabe et hjem der byder folk velkommen. Alt handler om indtryk og det kan derfor være svært at sige noget helt konkret om. Så i stedet for at udstikke retningslinjer, så vil jeg hellere forsøge at fortælle lidt om hvad vi har gjort og så kan du jo bruge det som inspiration til dit eget hjem.

Belysning i den mørke tid

Den første ting vi tænke på var hvordan vi skulle lyse vores indgangsparti og vores lille indkørselsvej op, så gæsterne kunne finde vej. Til det har vi valgt at benytte nogle udendørslamper med sensor, så uanset hvornår gæsterne måtte ankomme, så tænder lyset automatisk.

Vi overvejede et kort øjeblik, at benytte de lamper som har en sensor der registrerer hvornår det bliver mørkt, men vi tænke at det nok ville komme til at bruge for meget unødigt strøm. Selvom det kan være pænt, at lyset er tændt alt den tid det er mørkt, så er der jo ikke brug for det hvis der ikke er nogen der skal se noget.

Et flot indgangsparti

Det har længe været en drøm for mig at få en flot låge med indkørsel indtil selve grunden. Umiddelbart vil nogen måske mene, at det ikke er specielt indbydende med en port, men når den står åben når gæsterne kommer, så mener jeg, at det giver en ekstra velkomsts gestus.

Vi har dog ikke fået den sat op endnu, da vi ikke er blevet helt enige om hvordan den skal se ud. Jeg vil genre have lavet et monogram i selve designet, men det synes min bedre halvdel er lidt for meget af det gode.

Blomster og træer

Uanset hvornår på året vi befinder os, så er det altid en god ide, at have blomster og træer i nærheden af indgangspartiet. Det grønne og levende giver et mere harmonisk udtryk og vil sammen med alle de andre ting, være med til, at gæster føler sig godt tilpas når de besøger jer.

Vi har valgt at have et par krukker ved siden af hoveddøren hvor der altid står nogle af årstidens planter og gerne nogen der har blomster. I vinterperioden kan det være lidt svært at finde, så derfor har vi valgt at bruge små grantræer som er pyntet med små lyskæder. Det giver et hyggeligt julet look.

Plads skal der bruges

Sidst men ikke mindst, så har vi vurderet, at entreen er en meget essentiel del af velkomst oplevelsen. Der er det vigtigt, at der er plads nok til at alle gæster der vælger at ankomme samtidig, vil have mulighed for at komme af med deres overtøj og eventuelt fodtøj uden at falde over hinanden. Der er ikke noget værre end en lille entre hvor man nærmest ikke kan komme ind af hoveddøren fordi dem der kom før en selv, står og fylder.

I entreen skal du også sørge for, at der er god plads til at hænge alle jakker pænt op på enten knager eller bøjler. Det duer ikke at de bliver nødt til at smide det på en seng.

Denne liste er naturligvis ikke udtømmende, men forhåbentlig kan den give dig lidt inspiration til at gøre dit eget hus lidt mere indbydende.