Menu Luk

Billig opvarmning af sommerhuset

Det er igen blevet populært at købe sommerhus i Danmark og det benytter mange familier sig af. Ofte anskaffer man sig et sommerhus af ældre dato, for det betyder ikke noget, at man skal bruge noget tid på at renovere det, når nu det ikke er et hus man skal bo i imens renoveringen står på. En af de ting, der ofte skal renoveres er opvarmningen i sommerhuset. Opvarmningen er simpelthen ikke tidssvarende mere – enten kan den ikke varme sommerhuset ordentligt op, eller også koster det en formue.

Hvis du gerne vil spare på dine varmeudgifter uden at bruge penge på og tid på lange og avancerede installationer, så skal du måske overveje at få installeret en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus. Den er nem og installere og giver samtidig et rigtig dejlig indeklima i huset. En luft til luft varmepumpe er især oplagt i de mindre sommerhuse. Her kan man installere den i et af huset hovedrum, og hvis sommerhuset er lille nok, kan varmen sagtens brede sig til husets andre rum.

En luft til luft varmepumpe fungerer ved at den trækker varme ud og luften udenfor og ”sier” den ind i stuen. Dette er lidt det omvendte princip af et køleskab, der trækker varme ud af køleskabet. Konceptet er altså enkelt og dermed genialt.

Hvad skal man være opmærksom på?

Luft til luftvarmepumper har allerede oplevet stor popularitet i udlandet og er nu efterhånden begyndt at vinde popularitet i Danmark. Dette er bestemt forståeligt, men der er også nogle ting, som man skal være opmærksom på. For det første skal du altid vælge et af de godkendte mærker, hvor der er garanti for, at luft til luft varmepumpen overholder det den lover.

Samtidig skal du også være opmærksom på, at fordi luft til luft varmepumper indtil nu primært har været brugt i udlandet, så betyder det også, at mange modeller primært at lavet til et klima, der er varmere end det danske. Dette betyder, at de ikke er designet til at håndtere det danske klima og derfor ikke nødvendigvis er i stand til at udvinde varme af luft, der er så kold som den danske vinterluft.

Du skal ligeledes også gå efter en pumpe, der kan temperaturindstilles til at udsende luft med en lav temperatur. Dette vil være ufatteligt nyttigt i vinterhalvåret, hvor sommerhuse kan have en uheldig tendens til at lide under tilfrosne vandrør. Hvis din luft til luft varmepumpe kan temperaturindstilles, kan du sætte den til at køre i vinterhalvåret, og dermed sikre dig, at temperaturen i sommerhuset altid bliver holdt over frysepunktet.

En ekstra bonus ved at købe en luft til luft varmepumpe der kan temperaturindstilles, er at disse modeller ligeledes kan indstilles til at nedkøle i stedet for at opvarme. Dette kan være nyttigt, når man befinder sig i sommerhuset i sommerhalvåret. Nogen sommerhuse døjer med et indeklima, der er for varme og endda kan blive trykket, når der er varmt udenfor – så er de da rare at kunne køle huset ned uden aircondition.

Related Posts