Nye forældre betyder masser af babyudstyr

Nye forældre betyder masser af babyudstyr

Vores datter og svigersøn, Line og Hans, venter deres første barn – eller rettere der første to. En scanning i sidste uge viste nemlig, at Line venter tvillinger, og heldigvis viste scanningen også, at begge børnene ser ud til at være helt i orden. Det er for tidligt endnu at bestemme deres køn, det må vente til næste scanning om en måneds tid.

De var på besøg hos os i aftes til lidt mad og en hyggesnak. Det var dejligt at se deres forventningsfulde glæde over at skulle være forældre. De har da også arbejde på projektet et lille års tid, før det lykkedes for Line at blive gravid.

Over kaffen kom vi til at snakke om, at det kræver noget af en investering, når man skal have tvillinger. Langt det meste af det nødvendige babyudstyr skal man jo have i to eksemplarer, så det bliver en dobbelt udgift. Så vi må jo i gang med at spare sammen, sukkede Hans, men han så nu ikke ud som en, der var ked af det.

Det fik os til at snakke om, at der trods alt er en hel del, som man ikke skal have i to eksemplarer. For eksempel er det jo godt nok en lidt dyrere barnevogn, når den skal rumme to børn, men den er nok ikke så dyr som to almindelige barnevogne. Og det samme gælder, når de på et tidspunkt får behov for en klapvogn.

Så gik der helt sport i at komme i tanker om ting, de kun behøver et eksemplar af. Når tvillingerne skal deles om en dobbelt barnevogn, behøver vi jo kun en enkelte babyalarm, påpegede Line. For selv om det måske kun er den ene af dem, der vågner, skal vi jo alligevel ud til barnevognen, når vi kan høre det via babyalarmen.

Hans kom i tanker om, at på et tidspunkt skal de have monteret et trappegitter øverst på trappen op fra alrummet til stuen, så de små kan lege på gulvet i stuen uden risiko for at falde ned ad trappen, når de kravler rundt. Men sådan et skal vi selvfølgelig kun have i et enkelt eksemplar, selv om der er to børn.

Og det samme gælder et dørgitter, som jeg nok tror vi skal have til terrassedøren, så vi kan havde den stående åben om sommeren.

Men når vi taler om tøj og en del andet udstyr, skal der nødvendigvis dobles op på udgiften, når der er to børn. Når de er blevet lidt ældre, bliver det jo for eksempel nødvendigt med to autostole, nævnte jeg for de unge.

Line kom til at tænke på, at sådan en ting som en pusletaske behøver man ikke have to af. Den skal bare være rummelig nok til, at man kan have det dobbelte antal bleer med, når man er nogen steder.

Heldigvis har både Line og Hans gode job med pæn indtjening, så de skal nok klare det økonomiske. Og inden den forventede fødsel er der faktisk to fødselsdage og en juleaften, så begge hold vordende bedsteforældre får nok lidt nemt ved at finde på gaveideer.