Alternativ adgang til film

Alternativ adgang til film

Har du været ung i 80erne og 90erne, vil du kunne nikke genkendende til de klassiske VHS film, som også gjorde det nemt at optage de gode film direkte fra fjernsynet. Du kunne herefter gemme filmen i din samling, og nyde den om og om igen, indtil der var dømt båndsalat. DVD’en er som bekendt afløseren for VHS, og denne kan du også bruge til at optage film med. Det er bare ikke særlig mange, der benytter sig af denne mulighed, da det ofte er lidt pø om pø at optage film. Du ved ikke, om du får den set og de mange DVD’er roder bare rundt omkring. Derfor kan det være mere fristende at leje filmen, hvis man skulle ske at få lyst til at se den igen. Gængse udlejningssteder ved dog godt, hvad de skal have for at udleje filmen,

 

Der findes efterhånden en række måder at få adgang til film på. Der er selvfølgelig den ulovlige måde, som at hente filmen fra nettet. Metoden er udbredt, men det bliver den ikke mindre ulovlig af. Det er derfor ikke denne metode, der vil blive lagt vægt på her – tværtom! Du kan nemlig få nem adgang til film på anden vis. En mulighed er, at du kan låne film på dit lokale bibliotek. Udvalget er måske ikke så stort, men det koster ikke noget, og du kan låne filmen i 7 dage.  Det kan måske være nødvendigt at reservere de ønskede film, så du ved, at du kan låne dem på et eller andet tidspunkt. Det er selvfølgelig ikke så fedt, hvis du har lyst til at se filmen her og nu, men du kan også se det som en mulighed for at komme til at se film, du ellers ikke ville have set.

 

Er du ikke den store fan af biblioteker, kan du også overveje at leje dine film på nettet. Du kan bare skrive ”Lej film” i Google, og herefter kommer der en række udbydere frem. Udvalget og prisen svinger fra udbyder til udbyder, men det er en nem og bekvem måde at leje filmen på. Et plus ved metoden er, at filmen afleverer sig selv, når din udlånsperiode ophører. Du skal derfor ikke tænke på andet end at huske at se filmen inden for den angivne periode.

 

En anden måde at få fat i billige film på er at gå i en byttecentral. Her kan du som regel finde et bredt udvalg af nye såvel som gamle film, som kun koster 25-30 kroner. Når du er færdig med filmen, kan du atter aflevere den i en byttecentral og få nogle andre film i udveksling. En metode, som kræver lidt tid, men som også kan være lidt hyggelig – især hvis du er filmentusiast.