Aloha Hawaii

Aloha Hawaii

Hawaii… Bare navnet danner billeder på den indre storskærm, ikke? Bølgende palmer i vinden, surfere, smukke Hawaii piger, sol og ikke én bekymring i hele verden. Det er i hvert fald de billeder, jeg får på min nethinde, når talen falder på Hawaii.

Hawaii er jo en del af USA selvom øerne ligger nærmest midt ude i Stillehavet mellem det amerikanske kontinent og Japan. Og som USA fan er jeg bestemt ikke mindre begejstret for tanken om at besøge øriget derude i havet. Heldigvis er dre flere gode muligheder for at komme til Hawaii med en dansk rejsearrangør, og det er nu engang det, jeg foretrækker.

Hawaii er faktisk flere øer

Hawaii er en stat i USA som nævnt, og den består af en lang række øer, hvor af de to vigtigste er Hawaii og Maui. I øvrigt er der en ganske sjov tinge ved Hawaii: Over 9.000 af statens godt 1,2 millioner indbyggere har norske rødder. Det skyldes faktisk, at mange af plantagerne på Hawaii havde norske arbejdere, der arbejdede under slavelignende forhold i 1800 tallet.

Hawaii er en del af Polynesien i øvrigt.

Rejser til Hawaii

Jeg er nok faldet lidt for Nicksamerika, der har et vældigt fint udvalg af Hawaii rejser på sin hjemmeside. Jeg kan vældigt godt lide det personlige islæt i den unge mands bureau og det faktum, at han selv har rejst USA tyndt i flere år. Det giver altså noget ekstra selv at have været alle de steder, hvor man sender folk hen på ferie, ikke?

Det er jo en lang rejse til Hawaii. Nogle foretrækker vist at flyve dertil via Japan og så opleve Japan som en del af rejsen. Andre kan bedst lide at flyve til Californien og derfra videre til Hawaii. Det er vel i sidste ende en smagssag, skulle jeg mene.

Jeg husker fra min ungdom, at den Elvis faktisk indspillede en film på Hawaii, hvor han i den grad omgav sig med skønne Hawaii piger. Og jeg skal da heller ikke undlade at bemærke, at netop de polynesiske piger er en del af den udsigt, jeg glæder mig til at opleve.

Billigt at rejse til Hawaii

Det er faktisk slet ikke så dyrt at rejse til Hawaii mere. Jeg har set billetter til omkring 6.500 kr. for en returbillet fra København, og det er faktisk også hos Nicksamerika, de lave priser findes. Det kan jeg godt overkomme, for jeg har en ret sund økonomi faktisk. Siden jeg for et par år siden færdigbetalte mit sidste lån hos DER lån, har jeg ikke optaget nogen ny gæld overhovedet.

Nu er det så bare det evigt tilbagevendende problem til sidst: Hvordan skal jeg dog vente, til det er afrejse? Sådan er det hver gang, jeg skal på ferie. Dagene går bare SÅ langsomt op mod afrejsedagen. Til gengæld synes jeg, at dagene på ferien går alt for hurtigt, men det er nok meget normalt.

Hawaii – det er bare mine drømmes mål. Om jeg så kommer hjem igen? Det afhænger da helt af, om jeg finder en sød pige derovre.