Kaffe uden for kaffemaskinen

Kaffe uden for kaffemaskinen

Kaffe er ikke kun tiltænkt din kaffemaskine. Der findes efterhånden en række madopskrifter, hvor der skal kaffe i som en del af ingredienserne. På den måde kan du som kaffeelsker få endnu mere glæde af de fantastiske kaffebønners smag. Det er sikkert ikke fremmed for dig, at man kan komme kaffe i diverse kager eller i is, men du kan også bruge det til hovedretter som smagsforstærker. Du kan blandt andet lave noget så delikat som kaffesteaks, hvor du marinerer steaks i en kaffelage i 24 timer.

Du skal bruge 1½ liter friskbrygget, god kaffe til retten. Efter dine steaks er blevet marineret, skal du bruge marinaden til sauce. Kan du ikke rigtig forestille dig retten for dig, så kommer opskriften her – så kan du se, om du tør lade det komme an på en prøve eller om du lader kaffen være forbeholdt din kaffemaskine.

KAFFE STEAKS:
6 stk. møre 300 til 350 Gram bøffer skåret af den ureelle del af oksefilet (ribeye)
1,5 Liter friskbrygget god kaffe
15 gram salt
15 gram sukker
3-4 jalapeno pebre i tern
100 ml Frisk presset citron og kød af to citroner i fileter
Frisk rosemarin, ca. 20 gram
Frisk timian, ca. 20 gram
60 gram sort groft kværnet sort peber
15 gram koncentreret tomatpure
225 ml Worcester sauce

60 ml Oliven olie
3-4 fed hvidløg fint hakket
30 gram mel
60 ml tequila

1. Bryg kaffen, helst på friskmalede bønner, afkøl til stuetemperatur. Pisk/bland kaffen med salt, sukker, Jalapeno-peber, citronsaft, timian, Rosemarin, sort peber, tomat pure og Worcester sauce. Smages til efter smag. Mariner steaksne i kaffelagen i 24 timer. Vend bøfferne hver 5.time

2. Forbered saucen: marinade tages fra bøfferne, sigtes, og bringes til kogning. I en anden gryde steges hvidløget, hvorefter mel tilsættes langsomt og under omrøring, rør til melet er opløst i olien, og lad derefter stå på lavt blus i et minut. Tilsæt tequilaen, som gerne skulle antændes, tilføj derefter kaffemarinade og småkoges 30-45 minutter.

3. Den bedste måde at stege de marinerede steaks på er på en grill, hvilket bringer den gode duft og smag af kaffemarinaden frem. Sigt sovsen gennem en finmasket si, anret bøfferne på en tallerken dækket med kaffe-sovsen. Serveres med råstegte kartofler og bønnespirer eller grøntsag efter eget valg.

Du kan se andre interessante opskrifter her: http://www.kaffen.dk/fr_opskrift.html eller købe en kaffemaskine her: http://www.whiteaway.com/kaffemaskiner/

Som kaffelsker lyder det som en opskrift jeg bare må prøve. At det så er med et par ordentlige bøffer gør det jo ikke dårligere.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
= 5 + 7