Espresso-eventyret

Espresso-eventyret

Sidste forår havde jeg i forbindelse med mine marketingstudier et praktikophold i Italien, og jeg blev i den periode introduceret til den rigtige italienske espresso – en fyldig og aromatisk kaffe med masser af smag. Og jeg var helt solgt med det samme. Aldrig før havde jeg fået kaffe, som smagte såå godt. Jeg var så solgt, at jeg besluttede mig for, at jeg ville anskaffe mig en espressomaskine med det samme, når jeg kom hjem.

Jeg snakkede naturligvis en del med mine italienske kollegaer om espressomaskiner, da de fleste af dem var store nydere af espresso, og de var meget klare med deres anbefalinger. De mente absolut at jeg skulle købe en manuel maskine, da det er ”den eneste måde” at lave rigtig italiensk espresso. Og så nævnte de selvfølgelig også bønnerne, da kvaliteten af bønnerne er essentiel for kaffens smag.

Jeg begyndte da også at lede efter en espressomaskine allerede inden jeg kom hjem og lavede en masse research på nettet. Jeg fandt hurtigt en masse informationer om espressomaskiner og syntes det var en jungle med forskellige udtryk, mærker og funktioner, og selvom jeg lærte en del om espresso og espressomaskiner, så var jeg stadig ikke blevet klogere på, hvilken model jeg selv skulle vælge.

Da jeg kom hjem fandt jeg så en webshop, hvor medarbejderne sad med live chat, så der var lidt råd at hente om maskinerne, og de kunne da også rådgive mig i, hvilken maskine, de mente, ville være optimal for mig. Det blev en af de dyrere modeller, da jeg jo allerede vidste, at jeg ville komme til at bruge den meget flittigt, og det skulle jo også gerne være en, der ville holde til mange års forbrug af kaffe. Derudover var jeg blevet rådet meget kraftigt til ikke at købe en af de billigste modeller, da man jo kun får den kvalitet man betaler for.

Jeg valgte at bestille en Rocket model, da de er meget kendte (på internettet i hvert fald) for deres kvalitet og lange levetid. Derudover er også deres stilrene design særdeles vellidt, og det ville da også passe perfekt ind i mit køkken. Og når man køber en manuel espressomaskine, så er det jo ikke nok bare at have maskinen, da man ikke får det optimale ud af den uden kaffekværn, tamper, knockbox etc. Ekstraudstyret er med til at skabe den helt rette stemning og til at give den fuldendte bryggeoplevelse.

Mange starter med at købe en fuldautomatiks espressomaskine, da det ikke kræver den helt store forberedelse at få kaffe, og man skal ikke selv sætte sig ind i, hvordan bønnerne skal kværnes, hvor meget der skal bruges til en kop kaffe eller hvor meget tryk, der skal til. Men da jeg allerede var blevet sat grundigt ind i bryggeprocessen på min arbejdsplads i Italien (der var manuel espressomaskine på kontoret), ville jeg gerne have den samme stemning i mit eget køkken – mit eget private strejf af Italien.

Så til alle jer derude, der drømmer om Italien og italiensk kultur, så er espresso’en en god start. Der er selvfølgelig mange flere aspekter af den italienske kultur end kaffe, men espresso’en er bestemt en del af den. Derudover kan selvfølgelig også lige nævnes livsglæde, skønhed, gelato, vin, skinker, pølser, ost, pasta, olie, balsamico. Der er et utal af muligheder, og jeg skal bestemt tilbage igen.

P.S. Jeg er på udkig efter en cykelanhænger, og har set lidt forskellige på cykelanhænger.com – nogle som kender til nogle af mærkerne derinde?

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
= 4 + 6